Pikkuyrittäjät-ohjelmassa on ollut mukana jo yli 20 000 lasta ympäri Suomea. Nyt etsimme ja palkitsemme jälleen aktiivisimpia mukana olevia toimijoita ja kruunaamme lukuvuoden parhaan pikkuyrityksen huikeassa "Pikkuyrittäjien luolassa", jossa kolme finalistiyritystä esittelee omat yritysideansa tuomaristolle! Loppuhuipentuma järjestetään Linnanmäellä lauantaina 19.5.2018 klo 11-12:30, jolloin finalistiyritykset luokkakavereineen saavat ikimuistoisen huvittelupäivän!

Palkitsemalla aktiivisimpia toimijoita haluamme kiittää ja kertoa myös muille niistä upeista yritysideoista, toteutuksista ja oivalluksista, joita tiedämme syntyvän kouluissa ympäri Suomea.

Katso tunnelmia viime vuoden finaalista 

Huikea Pikkuyrittäjien luola

Tuomaristo valitsee liikeideoiden joukosta kolme yritystä, jotka pääsevät Helsinkiin ja Linnanmäen lavalle pitchaamaan omat yrityksensä tuomaristolle. Kannustava ja tsemppaava tuomaristo esittää yrittäjille tiukkoja kysymyksiä ja valitsee esitysten pohjalta "vuoden pikkuyrityksen”.  
 

Huvittelua Linnanmäellä koko luokalle! 

Tapahtuma ei ole huikea kokemus vain finaaliin mukaan päässeille yrityksille, vaan tarjoamme koko luokalle Linnanmäki-rannekkeet ja hauskan huvittelupäivän, se huipentuu palkintojenjakotilaisuuteen ja jännittävään ”Pikkuyrittäjien luolaan”.

Palkinnot kaikissa kategorioissa

  • Puine:n suunnittelema design-palkinto ja kunniakirja
  • Huvittelupäivä Linnanmäellä (sis. rannekkeet)
Lisäksi kaikista palkituista tehdään jutut mm. Suomen Yrittäjien Yrittäjäsanomiin, Pikkuyrittäjien ja Nuori Yrittäjyys ry:n verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin sekä Y-studio-uutiskanavaan.

Viimeinen ilmoittautumispäivä kilpailuun on keskiviikko 2.5.2018.
 


Vuoden Pikkuyrittäjät -kilpailussa palkitaan pikkuyrittäjämäisimpiä toimijoita neljässä kategoriassa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 2.5.2018.
 
 
 


Tuomaristo valitsee vuoden pikkuyrityksen "Pikkuyrittäjien luola" -pitchauskilpailussa kolmen finalistin joukosta. Kunta-sarjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Ilsa Summer oli viime kevään voittaja

Tamperelainen Ilsa Summer voitti Pikkuyrittäjät finaalin viime keväänä. Yrittäjät Ilona ja Saaga toteuttuivat upeita hiuslenkkejä ja rusetteja.

Pikkuyrittäjät on paras harrastus kun siinä saa suunnitella itse mitä haluaa tehdä ja siinä oppii ihan hirveesti. Parasta oli liiketoiminnan suunnittelu ja tuotteiden markkinointi ja myyminen.  Oli huippua päästä finaaliin esittelemään omaa pikkuyritystä. Finaalia ennen jännitti, mutta me valmistauduttiin niin hyvin että voidaan voittaa, tytöt hehkuttivat
 

 Arviointikriteerit

Arvioimme palkittavia eri kriteereillä kategoriasta riippuen: liikeideoiden kekseliäisyys ja toteutus, loppuhuipentuman onnistuminen, myynti, aktiivisuus ja ohjelman monipuolisuus. Vuoden pikkuyrittäjämäisimmäksi kunnaksi valitsemme kunnan, joka on aktiivisimmin lähtenyt toteuttamaan Pikkuyrittäjät-toimintaa omalla alueellaan. Kunnan ei tarvitse erikseen ilmoittautua kilpailuun.
Tutustu tarkemmin arviointikriteereihin

Asiantuntijaraati valitsee kolme finaaliin pääsevää yritystä, jotka esittelevät yrityksensä finaalissa. Pikkuyrittäjien luolan tuomarit tutustuvat yritysten taustoihin ja päättävät voittajan hakemusten ja lavalla tapahtuvan esityksen perusteella.

Ilmoittaudu kilpailuun
Vuoden Pikkuyrittäjät -opettaja ja koulu
Vuoden Pikkuyrittäjät -kummi
Vuoden pikkuyritys
 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

K: Voiko sarjoihin ilmoittaa myös useampia ehdokkaita?
V: Kyllä, voitte ilmoittaa kaikkiin sarjoihin niin monta ehdokasta kuin haluatte
 
K: Maksetaanko finalistien matkat Helsinkiin?
V: “Vuoden pikkuyritys” -sarjassa valitaan kolme finalistia, jotka pääsevät esittelemään yritysideansa Linnanmäen finaalissa 19.5.2018. Maksamme finalistien matkat edullisimman matkustustavan mukaan. Finalistiyritysten luokkakaverien toivotaan osallistuvan myös finaalitapahtumaan, mutta heidän matkoja ei makseta. Kannustamaan mukaan lähteneet luokkakaverit savat maksutta Linnanmäen hupirannekkeet (arvo 39 euroa/kpl max 25 kpl/luokka) ja hotdog -lounaan finaalin jälkeen.
 
K: Mitä tarkoittaa yrityskummi?
V: Yrityskummi on Pikkuyrittäjät-ohjelman toteuttamisessa mukana ollut koulun ulkopuolinen henkilö. Kummi voi olla esimerkiksi paikallinen yrittäjä, jonkun koululaisen vanhempi tai muu sellainen henkilö, joka on omalla toiminnallaan edesauttanut ohjelman onnistumista ja yrittäjyyskasvatuksen toteutumista.

K: Mikä on “Pikkuyrittäjien luola”?
V:
Pikkuyrittäjien luola on televisiosta tutun “Leijonanluolan” kaltainen finaalitapahtuma, jossa kolme pikkuyritystä pääsee esittelemään omat yritysideansa tuomaristolle. Toisin kuin aikuisille suunnatussa Leijonanluolassa, tässä tapahtumassa tuomarit ovat kannustavia, mutta esittävät toki muutaman tiukan kysymyksen. Pikkuyrittäjien luolassa yhdistyvät hyvä yritysidea, esiintymistaidot ja nokkeluus. 

K: Saavatko vanhemmat osallistua finaali-tapahtumaan?
V:
Kyllä! Vanhemmat ovat myös tervetulleita seuraamaan finaalia.

 

 

Yhteistyökumppanit