Tuo Pikkuyrittäjät omalle paikkakunnallesi!

Voisiko Pikkuyrittäjät olla seuraava hauska ja yhteisöllinen ohjelma kouluissanne?
 
Ohjelma antaa aidon mahdollisuuden vaikuttaa yrittäjämäiseen asenteeseen kunnassanne. Pikkuyrittäjät tuo positiivista virettä alueen kouluihin, sekä mahdollistaa koululle uuden tavan tehdä yhteistyötä ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Ohjelma avulla voi syntyä uudenlaisia tapahtumia kuntaan. Pikkuyrittäjät tuovat aitoa innostuksen iloa – tekemällä oppien.
 
 
Pikkuyrittäjät -ohjelma on alakouluille suunnattu 18 tunnin maksuton opinto-ohjelma. Oppilaat tutustuvat koulussa yrittäjyyteen ja perustavat ryhmissä Pikkuyrityksen. Ohjelma koostuu yhdeksästä teemakokonaisuudesta. Jokaisen teeman aikana käsitellään yrittäjyyden eri osa-alueita. Pikkuyrittäjät -ohjelma tukee uuden opetussuunnitelman tavoitteita.
 
 
Me koulutamme opettajat ja toimitamme tarvittavan materiaalin kouluille.
 
 
Tervetuloa mukaan Pikkuyrittäjien matkaan!
Tästä voit kutsua meidät kuntaasi kertomaan lisää.
 

 

Pikkuyrittäjistä sanottua

 

Pikkuyrittäjä oppii juuri niitä taitoja, joita pidetään maailmanlaajuisesti tärkeinä tulevaisuudessa: huolehtimaan itsestään, huomaamaan ympärillään mahdollisuuksia,  asettamaan tavoitteita, suunnittelemaan, kokeilemaan  ja arvioimaan työtään,  keksimään ideoita ja testaamaan niitä, ratkaisemaan ongelmia, säätelemään omaa toimintaansa, tekemään sisukkaasti töitä yksin ja tiimeissä, kohtaamaan ihmisiä kunnioittavasti, ratkomaan luovasti ristiriitoja, vaikuttamaan ja viestimään  monipuolisesti sekä  johtamaan innostavasti”

Martti Hellström
Auroran alakoulun entinen rehtori, PhD 2004
 

Otimme Pikkuyrittäjät-ohjelman käyttöön viime syksynä. Se oli yksi lukukauden ehdottomia kohokohtia, josta sekä minä että lapset olimme innoissamme! Oppilaat saivat suunnitella itse jotain konkreettista alusta loppuun ja kun tuotteet ja palvelut menivät hyvin kaupaksi loppuhuipentumassa, ei lasten riemulla ollut rajoja. Ohjelman teemat tukivat monia eri oppiaineita. Uskon vahvasti, että Pikkuyrittäjät-ohjelma jätti lapsiin lähtemättömän vaikutuksen ja tulemme ehdottomasti jatkamaan Pikkuyrittäjät-ohjelman tarjoamista koulussamme myös tulevaisuudessa!

Sirpa Pettinen
Opettaja, Nummelan koulu
 

 

 

Vihdissä Pikkuyrittäjät yhdestä pilottiluokasta ympäri kuntaa

Vihdin Nummelan koulussa polkaistiin käyntiin viime syyskuussa Pikkuyrittäjät-ohjelman pilotti 5A-luokkalaisille. Projektissa käytiin läpi yrittäjän ja yrityksen vaiheita opettaja Sirpa Pettisen ja yrittäjäkummi Mikko Mäki-Rahkolan johdolla.

Marraskuussa projekti huipentui messuihin, jossa koululaiset esittelivät ja myivät perustamansa yrityksen tuotteita. Myynnissä oli heijastimia,leivonnaisia, pelifiguureja, koiranleluja sekä roikkuvia reppuihin tarkoitettuja eläinmaskotteja. Paikan päällä oli myös oppilaiden perustama lasten liikuntaparkki.
Loppuhuipentumaan saapui lähes pari sataa ihmistä, ja oppilaiden aikaansaannoksille olikin kysyntää.
- Yllätyksenä tuli, että kaikkien ryhmien tuotteet myytiin loppuun. Osalle tuotteista tuli jopa jälkitilauksia. toteaa oppilas Roy Tarvonen iloisesti. 
 
Paikkakunnan yrittäjät olivat mukana tukemassa alakoululaisten yrittäjyytttä. Ohjelman aikana oppilaat kävivät kurkistamassa kulissien taakse kuntokeskus Balanssissa, K-supermarketissa, Nordeassa, ja Käsinetorin tiloissa. Koululle tulivat omista kokemuksistaan puhumaan yrittäjät KN-mainostoimistosta, Sinun Tilit Oy:stä, Salon Chatonista ja Vihdin Autotalosta.
 
Rehtori Minna Öhmanin mukaan ensi vuonna tarjotaan yrittämistä kaikille koulun viidesluokkalaisille.
–Vaikka kaikista ei yrittäjiä tulisi, saadaan oppitunneille yrittämistä ja prosessin alusta loppuun viemisen näkökulmaa, hän sanoo.
 
Pikkuyrittäjät leviää muihin Vihdin kouluihin ja sivistystoimenjohtaja Marjo Ojajärvi kannustaakin myös muita kuntia ottamaan ohjelman osaksi opetusta -Iloinen tunnelma, mukavia myyntikojuja, ystävällistä asiakaspalvelua – uutta suomalaisuutta Pikkuyrittäjien messuilla. Keep it synkkä –linja on vaihtunut keep it happy –linjaksi! Näillä sanoilla suosittelen Pikkuyrittäjät –ohjelman ottamista alakoulujen opetussuunnitelmaan.