Mikä on Pikkuyrittäjät-ohjelma?

Pikkuyrittäjät-ohjelma on alakouluille suunnattu 18 tunnin maksuton opinto-ohjelma, jossa lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman Pikkuyrityksensä. Ohjelma koostuu kahden oppitunnin mittaisista kokonaisuuksista, joilla kullakin on oma teemansa. Ohjelman toiseksi viimeisellä kerralla Pikkuyrittäjät pääsevät esittelemään omia yrityksiään ja myymään itse tekemiään tuotteita oikeille asiakkaille oikealla rahalla.

Pikkuyrittäjät on osa voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa. Autamme lapsia löytämään omia vahvuuksiaan ja oppimaan uutta. Tarjoamme lapsille elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia, joilla osoitamme, että mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää! Lasta kannustetaan ja innostetaan olemaan rohkea ja kokeilemaan uutta. Hän tunnistaa omat vahvuutensa, hyödyntää tietonsa ja uskaltaa yrittää. Lapsi omaksuu aktiivisen ja rohkean asenteen oman tulevaisuutensa rakentamiseen ja osaa toimia paremmin koulu-urallaan ja myöhemmin työelämässä.

Ohjelman vetämisestä vastaavat alakoulujen opettajat, jotka on koulutettu Pikkuyrittäjät-ohjelman vetämistä varten. Ohjelman sisällöt tukevat uuden opetussuunnitelman (2016) tavoitteita. 

» Tutustu tästä ohjelman sisältöön tarkemmin
» Osallistu tästä Pikkuyrittäjien verkkokoulutukseen (Campwire, helppo ja maksuton rekisteröityminen)
» Tilaa tästä maksuttomat materiaalit ja käynnistä ohjelma omassa koulussasi!
 

Mahtavia Pikkuyrityksiä

Pikkuyrittäjät-ohjelman puitteissa syntyy uskomattomia liikeideoita. Perinteisten leivos- ja korufirmojen lisäksi lapset keksivät mitä mielenkiintoisimpia ideoita, joita kehitetään jokaisella kerralla opettajan avustuksella eteenpäin. Vai mitä mieltä olet esimerkiksi näistä liikeideoista: tarinakirja, piirrustuskauppa, lemmikkieläinten hoitola, jumppakerho tai pikkukampaamo?
 
» Tutustu Pikkuyrittäjien liikeideoihin ja ammenna niistä oppia vaikka omaan pikkuyritykseesi!

 

Pikkuyrittäjät eri puolella Suomea

Pikkuyrittäjät ohjelmassa oli mukana lukuvuonna 2016 - 2017 yli 10 000 lasta. Ohjelmia on toteutettu melkein 100 kunnan alueella ympäri Suomen. 

Katso Youtube -kanavaltamme millaisia kokemuksia tähänastiset Pikkuyrittäjät-ohjelmat ovat olleet niin lapsille kuin opettajillekin!